Spaghetti carbonara met uien en knoflook

 

 

Oh wat hou ik toch van pasta’s! je kan mij er ‘s nachts voor wakker maken zo lekker vind ik het! Helaas is het best wel vettig dus niet een maaltijd voor elke dag, daarom maak ik dit vooral op mijn cheatdagen en zorg ik als nog wel dat de rest van de dag mijn eten minder vetten en koolhydraten bevat. Zodat je savond’s heerlijk van dit bordje echté pasta carbonara kan genieten. Je hebt carbonara saus in potjes, maar een echte kenner weet dat dit niet mogelijk is! Een echte pasta carbonara word gemaakt van rauwe eieren wat je door de afgekookte warme pasta heen doet waardoor het stolt en dat is je saus samen met pancetta en Parmezaanse kaas. Zelf maak ik hem toch net een tikkeltje anders door er uien aan toe te voegen en knoflook voor de smaak, en vaak gebruik ik gewoon normale spekjes vanwege dat ik dat nog in huis heb.

Spaghetti carbonara met uien en knoflook
Porties3 Personen
Prep Tijd5 Minuten
Kook Tijd15 Minuten
Ingrediënten
optioneel
Instructies
  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas in kleine sliertjes.
  3. Breng de spaghetti aan de kook zoals beschreven staat op het pakje.
  4. Doe ondertussen in een hete pan de spekjes en bak deze uit.
  5. Voeg de ui toe en fruit deze aan.
  6. Voeg als laatst de knoflook toe en laat 1 min meebakken.
  7. Kluts drie eieren in een schaaltje samen met 85 g Parmezaanse kaas en wat peper & zout naar smaak.
  8. Giet de spaghetti af en spoel hem niet af, de hitte heb je nodig om het ei te laten stollen.
  9. Doe de spaghetti terug in de pan waarin je het gekookt heb en voeg het mengsel van de eieren toe.
  10. Roer dit er goed doorheen.
  11. Voeg als laatst de uitgebakken spekjes, uien & knoflook toe.
  12. Als laatst doe je op de opgemaakte borden spaghetti nog wat van de overgebleven Parmezaanse kaas.
Optioneel
  1. Snij de peterselie en voeg deze naar smaak toe.

Eet smakelijk !

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !

Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als mij!