Kipgehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediรซnten
- 200gram kippengehakt
- 2 uien
- 3teentjes Knoflook
- 1blik gepelde tomaten
- 1blikje Tomatenpuree
- 3theelepels Paprika poeder
- 1theelepel chili poeder
- 2theelepels italiaanse kruiden
- 1blokje Kippenbouillon
- 1laurier blaadje
- 1eetlepel Kokosolie
- 1eetlepel ketchup
- 1eetlepel mosterd
eventueel:
- verse kruidenzoals; verse tijm, platte peterselie, verse basilicum of selderij.
Instructies
- Snij de uien grof en fruit de uien op middelmatig vuur in de kokosolie.
- Voeg aan de kippengehakt; 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ketchup en peper en zout toe.
- Maak van het mengsel tussen de 4 en 6 kippengehaktballetjes.
- Braad de kippengehaktballetjes kort mee met de uien.
- Voeg het kleine blikje tomatenpuree toe en fruit het mengsel aan.
- Voeg de gepelde tomaten toe.
- Voeg de rest van de ingrediรซnten toe en indien nodig nog een klein beetje water.
- Doe een deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 20 min sudderen.
- Voeg als laatst de 2 eieren toe en laat de eieren ongeveer 10 min stollen, tussen de saus.
Gerelateerd
Gearchiveerd onder: Alle recepten, Diner, Food, Koolhydraat arme/beperkte recepten, Koolhydraat beperkte gerechten, Lunch