Khao Soi
Ingrediënten
De Khao Soi
- 450ml Kokosmelk
- 30 á 45 ml currypasta
- 6 Kipdrumsticks
- 450 ml Kippenbouillon
- 1 á 2 el Palmsuiker
- 40 ml Vissaus
- 15 ml Ketjap
- Snufje peper en zout
- 1 á 2 Limoentjes
Overige ingredienten
- 6nestjes Eiermie
- 3 lente-uien
- 3 sjalotjes
- 4 rode peppertjes(Als je een spaanse peper gebruikt, heb je er maar één nodig)
- 3teentjes Knoflook
Optioneel
- 1blikje pickled groene mosterd bladeren
- 4takjes Koriander
Instructies
- Begin met het voorbereiden van het gerecht zoals; lente-ui, sjalot, knoflook en de rode peper snijden.
- Frituur de schijfjes knoflook als chips en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Voeg een derde deel van de kokosmelk in een pan.
- Laat de kokosmelk inkoken tot een romig geheel.
- Bak ondertussen de currypaste 30 seconden op hoog vuur en voeg vervolgens de romige kokosmelk toe.
- Kip drumsticks wassen en vervolgens toevoegen aan de currypaste.
- Roerbak de kipdrumsticks en zorg ervoor dat de kipdrumsticks goed bedekt zijn met de currypaste.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe; overige kokosmelk, bouillon, suiker, vissaus en ketjap. Peper & zout naar smaak toevoegen.
- Laat het geheel 45 min. zachtjes doorkoken.
- Kook ondertussen de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing al denté.
- Voeg als laatst limoensap aan de curry toe, en breng deze eventueel op smaak met extra currypasta, suiker en/of vissaus.
- Verdeel de eiermie over de soepkommen.
- Voeg een soeplepel curry toe samen met één kippenpoot.
- Verdeel de overige ingrediënten over het gerechts zoals: de Lente ui, sjalot, rode peper, knoflooksnippers, mosterd bladeren en eventueel koriander
Notities
Eetsmakelijk!
Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood!