Herten tataki met knoflookchips en shii-take
Tataki is een gerecht wat ik erg kan waarderen. Het is best een simpel gerecht om te maken maar wat een unieke smaak heeft door de knoflookchips en de Japanse saus. Deze saus wordt toegevoegd op het eind van het gerecht. Tataki is er in heel veel soorten en maten. De populairste Tataki is toch wel die van verse tonijn, maar ik moet je zeggen dat deze tataki toch echt wรฉl veel meer smaak heeft. Alle tatakis zijn van binnen rauw en aan de buitenkant geschroeid. Je kan het zien als een soort van Japanse carpaccio. Zelf maak ik hem regelmatig van eend, biefstuk of hert. Juist, omdat wij thuis erg van vlees houden.
ย
Eet smakelijk!
Vergeet niet een foto te delen via facebook of instagram met de hashtag #togoodtobefood
ย
Herten tataki met knoflookchips en shii-take
Porties2
Prep Tijd10
Kook Tijd10
Ingrediรซnten
- 1stuk Hertenbiefstuk
- 4 รก 5teentjes Knoflook
- 1 Lente-ui
- Sesamzaadjes
- 3el Sojasaus
- 2tl Witte wijn azijn
- 3el Mirin
- 10tl Kokosolie
Instructies
- Snij de lente ui in kleine ringetjes, de knoflookteentjes in hele dunne plakjes en de shii-take champignons in 4e.
- Maak een saus van de witte wijn azijn, mirin en de sojasaus. Zet de saus apart.
- Zet een pan op het vuur en voeg hierin 8 tl kokosolie. Het is de bedoeling dat de knoflookteentjes straks hierin gefrituurd worden dus mag er wel een aardig bodempje in de pan zitten. Laat dit goed warm worden.
- Doe hierin de gesneden knoflookteentjes en bak ze aan beiden kanten goudbruin, dit gaat vrij snel! Laat de knoflook teentjes uitlekken op keukenpapier.
- Zet nogmaals een pan op middelmatig vuur en voeg hierin 2 tl kokosolie en laat de kokosolie smelten.
- Doe het stuk vlees in de pan en braad 30 sec aan aan alle kanten. Het is de bedoeling dat het midden van het vlees rauw blijft.
- Laat het vlees 10 min rusten onder aluminium folie.
- Snij het vlees in hele dunne plakjes in de breedte en leg deze mooi gepresenteerd op 2 borden.
- Bak ik dezelfde pan als het vlees de shii-takes ongeveer 4 min.
- Leg de shii-take op de borden.
- Schenk de saus op het vlees van de 2 borden en strooi de lente-ui, sesamzaadjes en de knoflookchips over het geheel.
Notities
Gerelateerd
Gearchiveerd onder: Alle recepten, Diner, Food, Koolhydraat arme/beperkte recepten, Koolhydraat beperkte gerechten, Lunch