Healthy cheesecake met kersen & aardbeien

Wat is deze cheesecake toch lekker!! ik heb denk ik wel 8 baksels geprobeerd voordat ik de perfecte taart had die ook zeker smaakt naar de real deal! Geen toegevoegde suikers of kersen op siroop. Je maakt alles zelf en dat is zeker de moeite waard. Deze cheesecake is zo verrukkelijk dat ik me vingers er zowat bij op at, en heb hem dan ook zeker aan iedereen laten proeven, en iedereen kon niet geloven dat dit een gezonde cheesecake is juist omdat hij zo lekker is. Ik ben zo trots op dit recept! En kan jullie nu al verklappen dat ik zeker meerdere versies hiervan ga maken in verschillende varianten, natuurlijk kan je zelf al variรซren met verschillende soorten fruit bijv bramen of citroen door het beslag alles kan!

Healthy cheesecake met kersen & aardbeien
Porties1 taart
Prep Tijd30 min
Kook Tijd3 uur
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pan op het vuur en voeg 3 el honing en de kokosolie toe en laat warm worden.
  3. Voeg de amandelmeel en havermout in de pan en zet gelijk het vuur uit en roer goed door.
  4. Bekleed een bakvorm met bakpapier en voeg hierin het mengsel van de amandelmeel en havermout aan toe.
  5. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Snij de helft van de aardbeien en kersen fijn.
  7. Doe dit in een pannetje samen met 2 el honing en 3 gelatine blaadjes en laat het warm worden totdat de gelatine blaadjes gesmolten zijn.
  8. Zet dit aan de kant.
  9. Voeg in een schaal de Griekse yoghurt toe samen met de ricotta, ei en Whey Perfection vanilla Body&Fit en mix dit met een garde door.
  10. Voeg het mengsel van de kersen & aardbeien toe aan het Griekse yoghurt mengsel en roer door.
  11. Als dat allemaal gedaan is doe je het ricotta mengsel boven op de havermout bodem.
  12. Zet de taart voor 45 min in de oven.
  13. Zodra de taart uit de oven komt zal de taart nog best wel vloeibaar zijn. De taart gaat opstijven zodra hij in de koelkast gekoeld word.
  14. Zet de taart voor ongeveer 2 uur in de koelkast.
  15. Snij ondertussen de overgebleven aardbeien doormidden samen met de walnoten en zet dit apart.
  16. Snij de kersen fijn.
  17. Voeg in een pan 3 el honing toe samen met de kersen en 3 gelatine blaadjes op middelmatig vuur en laat de gelatine smelten.
  18. Zet het vuur uit.
  19. Zodra de taart 2 uur in de koelkast heeft gestaan, doe je boven op de taart het nieuwe mengsel van de kersen.
  20. Doe boven op dit mengsel stukjes aardbei verdelen samen met de walnoten.
  21. Laat de taart nogmaals 1 uur opstijven in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hastag #togoodtobefood !
Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!