Gezonde Vietnamese loempia’s gevuld met kip en verschillende groente’s
Gezonde loempia’s dat kan toch helemaal niet? Oh ja zeker wel ! Deze loempia’s zijn niet gefrituurd en daardoor erg gezond en erg lekker. Ikzelf heb ze al aan veel mensen laten proeven, en ik moet je zeggen dat ze erg in de smaak vielen. De rijst vellen zelf zijn ook leuk om mee te werken, het is wat nieuws, verfrissend en ook een soort van rubber achtig als je ze uit het water haalt waar je ze van te voren 2 minuutjes in weekt. Leuk om te doen met vrienden maar ook erg gemakkelijk voor als je een avondje lekker wat simpels maar toch iets smaakvols en kleurrijks op tafel wilt brengen. Ik zou zeggen probeer het en laat je verassen!
- 200gr laksarijstvermecelli van de toko
- 2 kipfilรฉs
- 1 wortel
- 2 avocado's
- 1 Spaanse peper
- 2 lente-uien
- 1/2 komkommer
- 2stengels Peterselie
- 50g zeewier
- Sojasaus
- 2el Kokosolie
- Begin met de kip te bakken in de kokosolie, voeg hierbij een scheutje sojasaus toe.
- Laat de kip 10 min bakken op middelmatig vuur totdat de kip door en door gaar is.
- Haal de kip van het vuur en laat rusten. Zodat de kip afkoelt.
- Snij de kip in langwerpige dunne stukjes.
- Kook water in een waterkoker en doe dit in een schaaltje.
- Doe in het schaaltje met kokend water de laksa en laat 5 min staan totdat de laksa zacht is geworden.
- Zeef de laksa boven een vergiet, zodat je alleen gekookte rijstvermicelli overhoud. Laat dit afkoelen.
- Begin met snijden van de komkommer in julienne dat zijn lange reepjes.
- Snij de peper in dunne plakjes, doe hetzelfde met de bos-ui.
- Rasp de wortel in lange sliertjes.
- Pel de avocado's, verwijder de pitten en snij de avocado in dunne plakjes. Wil je dat je avocado's niet verkleuren? Sprenkel een klein beetje citroen sap over de plakjes, zo behoud de avocado zijn kleur.
- Pak de rijstvellen en leg ze omstebeurt in een diep bord met lauw water en wacht 1 รก 2 min totdat het rijstvel helemaal zacht is geworden.
- Haal de rijstvel uit het water, en leg deze op een schone snijplank. Leg ondertussen vast een nieuw vel in het lauwe water.
- Begin met een blaadje peterselie in het midden van het vel en leg hier boven op wat laksa.
- leg hierboven op 2 stukjes komkommer, spaanse peper naar smaak en 2 stukjes kip.
- Doe er wat bosuitjes boven op, een stukje avocado in het midden en wat geraspte wortel.
- Als laatst nog een klein beetje zeewier over het geheel, en eventueel wat sesamzaadjes.
- Nu gaan we hem rollen. In het begin zal het even lastig zijn maar na 2 loempia's gerold te hebben heb je de smaak te pakken.
- Je begint door het vel van de loempia onderaan beet te pakken en de vulling te leggen.
- Dan doe je de zijkanten van de loempia's ook naar binnen vouwen.
- Rol vanaf onderaf de loempia verticaal naar boven en dan is je loempia klaar!
- Herhaal dit bij alle loempia's en vul deze naar smaak met de groente's, kip & laksa.
Eet smakelijk!
Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !
Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij!