De plek voor (koolhydraat arme) recepten, reviews, blogs & vlogs
No Bake: Witte chocolade ganache taart
''De vulling, gemaakt van witte chocolade, smaakt als de binnen kant van een verse bonbon.''
Een taart gemaakt van Praline.. Wie lust dat nou niet?! De vulling, gemaakt van witte chocolade, smaakt als de binnen kant van een verse bonbon. Het is nรฉt weer even anders dan een gewone taart. De structuur is stevig en smeuรฏg.ย De bodem, gemaakt van vermalen pistache en biscuits geven een extreem lekkere smaak samen. Ik was oprecht verrast! Eigenlijk is het een super simpele taart om te maken, die ook nog eens gรฉรฉn oven nodig heeft. Dit is mijn eerste ganache taart recept en zeker niet de laatste. Zelf combineer ik deze topper met vers rood fruit. Je kan natuurlijk eindeloos variรซren met verschillende toppings. Denk bijvoorbeeld aan passievrucht, voor een extra zuurtje. Of maak snelle meringues als decoratie/smaak sensatie voor een extra crunch. Ook kan je (Uiteraard!) variรซren met de chocolade. Gebruik melk chocolade of pure chocolade. Hou je van een beetje pit? Voeg een scheutje cognac of whiskey toe aan de taartvulling.
De laatste tijd maak ik steeds meer filmpjes van gerechten. Zo ook bij deze overheerlijke taart. Kijk hier onder de tekst voor de kookvideo en lees nog rustig een het recept door. Enjoy!
NO BAKE: Witte chocolade ganache taart met rood fruit
Maak de biscuits en pistache nootjes fijn in een keukenmachine. Hierbij kan je kiezen of je de structuur van de taartbodem grof of extra fijn wilt. Zelf koos ik voor een knapperige, fijne bodem.
Knip een stukje bakfolie op maat van de bodem van de springvorm en plaats deze erin.
Smelt ondertussen de boter in een steelplan en voeg deze bij de fijngemalen taartbodem.
Schep de taartbodem in de springvorm en stamp deze aan met de bolle kant van een lepel.
Laat de taartbodem rusten in de koelkast terwijl je begint aan de taartvulling.
Verwarm de witte chocolade -au bain-marie- in een steelpan.
Voeg hierbij -deel voor deel- de slagroom toe. De structuur van de taartvulling zal een beetje op een zachte, zijdeachtige toffee vulling lijken.
Giet de witte ganache taartvulling op de bodem.
Laat de taart voor 3 uur opstijven in de koelkast. Bon apetit!
Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.