Taco; crispy jackfruit met hennepzaad
Crispy jackfruit taco gemaakt met hennepzaad
Ik heb weer een heerlijk vega crea bea recept voor jullie. Een crispy jackfruit taco gemaakt met de producten van Rootzz of Nature. Nog niet eerder heb ik gewerkt met jackfruit, maar ik kan je nu alvast verklappen dat het mij heel goed is bevallen. De structuur van jackfruit voelt en proeft als vlees. De sappigheid druipt er van af, zodra je een bijt neemt. En het is ook nog eens biologisch. Yay!
Alles over Rootzz of Nature, jackfruit en een review over hoe ik vind dat het smaakt, vindt je hieronder als je klikt op de link.
Het hele recept was voor mij weer een experiment. Nog niet eerder heb ik gekookt met hennepzaad of jackfruit (zoals ik al reeds benoemde), maar wat ik wel wist; wat ik als eind product op mijn bord wou zien & vooral proeven. Een taco, waarvan de vulling proeft als vlees, met een nieuw hip krokant jasje en een krokant/sappige bite waar je u tegen zegt. Waar ik vooral bij stil stond is: hoe ik de jackfruit in het beslag kon beschermen (sappigheid binnen het krokante velletje behouden) en hoe ik een lekkere kruiden melange kon toevoegen die extra smaak geeft aan de Rootzz of Nature jackfruit stukjes. Het is gelukt! Ik ben zeeeer tevreden met het resultaat en deel dit dan ook graag met jullie. Niet alleen het recept deel ik met jullie, ohnee.. ook weer een leuke winactie! Een box boordevol gevuld met de producten van Rootzz of Nature. Zodat jij, net zoals ik, aan de slag kan gaan met deze geweldige producten. Kijk voor meer informatie bij het review van Rootzz of nature of klik op de knop onderaan de tekst.
Taco crispy jackfruit
Equipment
- Vijzel
Ingrediรซnten
Cripsy jackfruit benodigdheden
- 1 pakje van 160 gram Rootzz of Nature; jackfruit stukjes
- 150 gram maizena
- 175 gram biologische hennepzaad
- 150 gram amandelmeel
- 1 ei
- 3 eetlepels melk
Kruidenmix
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel gedroogde salie
- 1/2 theelepel mosterdzaad
- 1/2 kruidnagel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1 peul kardemom
- 1/2 theelepel chili vlokken
taco ingredienten
- 4 taco's naar keuze
- 4 eetlepels yoghurt
- 4 eetlepels salsa
- 2 avocado's
- 1/2 rode ui
- 1 jalapeno Als je van pittig houdt
- 2 takjes koriander of selderij
- 300 milliliter extra vierge kokosolie/palmolie
Instructies
- Begin met het maken van jouw eigen kruidenmix. Deze ga je later verdelen en gebruiken op verschillende manieren. Pak een vijzel of een fijne keukenmachine en voeg hierin alle kruiden toe.
- Vermaal/vijzel alle kruiden tot een fijne kruidenmix en zet dit apart.
- Pak drie verschillende bakjes voor de verschillende fases van het paneren van de Rootzz of Nature jackfruit stukjes.
- Voeg in het eerste bakje de helft van de eigen gemaakte kruidenmix toe, samen met de maizena.
- Voeg in het tweede bakje het ei en de melk toe en kluts dit door elkaar.
- Voeg in het laatste bakje de paneermeel, hennepzaad en de andere helft van de kruiden toe.
- Leg bij elk bakje twee vorken neer en zorg dat deze niet met elkaar mengen (droog & nat). Op die manier voorkom je dat je vorken ook een paneerlaagje krijgen.
- Begin eerst met รฉรฉn stukje jackfruit en haal deze voorzichtig door alle drie de bakjes. Zodra je het proces door krijgt, kan je er ongeveer vier รก vijf tegelijkertijd paneren. Zodra je alles in รฉรฉn keer in de bakjes gooit, zal je achterblijven met รฉรฉn grootte crispy klomp.
- Verwarm in een pan een grootte hoeveelheid extra vierge kokosolie. Voor het frituren gebruik ik extra vierge kokosolie of palmolie, vanwege dat er alleen bij deze twee producten (na verhitting) geen schadelijke stoffen vrijkomen. Ook is kokosolie voor het menselijk lichaam heel makkelijk te verteren. Het bevat veel MCT-vetzuren die moleculen bevatten waardoor organen zoals gal, leven & pancreas niet nodig zijn om de kokosolie te verteren.
- Leg een aantal stukjes in het vet en bak dit om en om voor circa 2 minuten. Let goed op tijdens het bakken, vanwege dat ze erg snel kunnen verbranden door het hennepzaad. De stukjes hebben geen garing nodig, alleen voor de krokante korst.
- Verdeel op de vier tortilla's de yoghurt, salsa & crispy jackfruit stukjes.
- Snij de jalapeno en avocado's in chinoise en de rode ui in julienne. Verdeel dit, samen met de koriander/selderij, over de taco's. Enjoy!