American stuffed cookies
Gevulde Amerikaanse chocolate chip cookies
''Het is echt de bulldozer onder de koekjes (130 gram). Gezond? Nee, dan zit je dit keer verkeerd.''
Wie kent de filmpjes van Instagram en TikTok niet.. De overdreven gevulde Amerikaanse koekjes bij รฉรฉnmaal breken, de vulling er al tussen uit stroomt. Waarom trekken deze video’s mij zo aan (waarschijnlijk zoals bij vele anderen, anders zouden deze video’s niet extreem populair zijn)? Ik denk doordat het alleen al in de Nederlandse (en vele andere landen) ogen een best extreem koekje is en het naar mijn idee, eigenlijk niet gekker kan. In Amerika is elk kind met deze koekjes opgegroeid. Daar staan ze niet gek te kijken als jij met een koek voorbij loopt van minimaal 150 gram. Pardon? Ja, een ”normaal” chocolate chip cookie zoals wij die kennen, weegtย ongeveer zo’n 9 gram. Het is dus echt de bulldozer onder de koekjes. Je kan het gerust zien als een maaltijd, haha. Gezond? Nee, dan zit je dit keer verkeerd. Af en toe moet je even flink genieten en voor die tijden bestaat dit recept.ย
''Dit is een recept waarbij je de snoepkast heerlijk kan leegruimen en daarvoor in de plaats een heerlijke gebakje (in dit geval koekje) er voor terug krijgt!''
De vulling kan je ein-de-loos mee variรซren. Ik besloot mijn voorraad kast te plunderen en zo creรซer je vanzelf leuke ideeรซn. Dit is een recept waarbij je de snoepkast heerlijk kan leegruimen en daarvoor in de plaats een heerlijke gebakje (in dit geval koekje) er voor terug krijgt!
Zelf koos ik voor de onderstaande vullingen:
- Ferrero Bueno & Marshmallows
- Salty Pretzel
- Confetti fun & M&M’s
- Strawberry Oreo’s & Marshmallows
Tip:
De topping kan je voor het bakproces toevoegen of er na. Zelf koos ik om de toppings mee te bakken met de koekjes. Als je hier niet voor kiest, gebruik dan (extra) 200 gram (au bain marie) verwarmde chocolade en dip hierin je koekjes. Voeg alle toppings toe en voilรก! Eet smakelijk.
Amerikaanse gevulde snoep koeken
Ingrediรซnten
Koekjesdeeg
- 115 gram ongezouten roomboter
- 100 gram witte suiker
- 100 gram bruine suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract of รฉรฉn vers vanillestokje
- 125 gram bloem
- 25 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 15 milliliter melk
- Snufje zout
- 225 gram fijn gesneden witte/bruine chocolade of druppelvormig
Vulling
- 100 gram pure, witte of melk chocolade (of chocoladepasta)
- 50 gram Marshmallows
Toppings
- 156 gram Kinder Bueno (White)
- 100 gram M&M's
- 20 gram zoute stokjes
- 150 gram marshmallows
- 6 Strawberry Cheesecake Oreo's
- 50 gram disco strooisel
- 75 gram wit & melk chocolade druppels
Instructies
Koekdeeg bereiden
- Begin met het mengen van de droge ingrediรซnten behalve de cacao poeder. Dit koekjes recept bestaat uit twee delen (marmer effect).
- Voeg in een andere kom alle natte ingrediรซnten toe (behalve de melk) en mix dit met een garde. Zorg dat de roomboter op kamer temperatuur is.
- Voeg de droge en natte ingrediรซnten samen.
- Weeg het deeg en split het deeg in tweeรซn.
- Voeg bij รฉรฉn deel het cacaopoeder toe.
- Voeg de chocolade chips toe.
- Verdeel het melk waar nodig over beiden koekjesdegen.
- Vanwege dat het een plakkerig deeg is, kan je het deeg het beste een nachtje laten rusten in de koelkast (echter voldoet 3 uur ook). Zodra je het deeg langer in de koelkast laat staan, krijg je uiteindelijk mooiere, bolvormige koekjes.
- Haal รฉรฉnmalig, midden in het rust proces, het koekdeeg uit de koelkast.
- Plaats twee lange vellen huishoudfolie op de tafel en schep op beiden vellen apart het deeg.
- Rol het folie strak tot langwerpige en rond vormige rolletjes.
Vullen van de koekjes
- Snij de marshmallows in drieรซn (horizontaal). Voor รฉรฉn koekje gebruik je รฉรฉn deel.
- Zet de chocolade vulling klaar samen met de marshmallows en haal het deeg uit de koelkast.
- Haal beiden deeg rollen uit het folie en snij ongeveer 2 centimeter dikte af van beiden rollen.
- Houdt beiden bij elkaar in je handpalm en voeg in het midden als eerst de marshmallow en daarna de chocolade vulling. Wees zuinig, al snel stroom de vulling uit het koekje, tijdens het bakken.
- Vouw alle randjes om de vulling heen en maak er mooie ronde bolletjes van.
- Herhaal dit proces tot het deeg op is.
Koekjes toppings toevoegen
- Zelf koos ik ervoor de toppings mee te laten bakken met de koekjes. Ook kan je er voor kiezen om extra chocolade (au bain marie) op te warmen, dit over de koekjes te verspreiden en daarop de toppings laten rusten.
- Prik met je vinger gaatjes in de bolletjes voor de marshmallows waar nodig.
- Versier de koekjes naar keuze. Zelf koos ik voor verschillende ''thema's'', zoals je bovenaan in de tekst kan lezen en terug vinden.
Bakken
- Bak de koekjes op bakpapier op circa 170 ยฐC voor 8 รก 11 minuten. De temperatuur kan extreem veel variรซren per oven. Begin met รฉรฉn koekje en laat de rest volgen. Ook zijn koekjes altijd zacht zodra ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal voor รฉรฉn uur rusten. Enjoy!