Ga terug

Krokante kip taco's

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 2 Kipfilet
  • 6 Tacos of kleine tortilla's
  • 1/2 Kropsla
  • 150 gram Bloem Verschilt hoeveel je nodig hebt.
  • 2 Eieren
  • 250 gram Cornflakes of tortilla chips
  • 1 Tomaat
  • 1/2 Komkommer
  • 4 eetlepels Olie

Kruiden

  • 1 theelepel peper Gebruik 1 eetlepel peper voor de bloemmix.
  • 2 theelepels zout Gebruik 1 eetlepel zout voor de bloemmix.
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper Aanpassen naar smaak, als je van pittig eten houdt.
  • 1 theelepel cajun

Instructies
 

  • Was de kip en snij de kip in blokjes. Kruid de kip met de kruiden en zet de kip terug in de koelkast.
  • Verkuimel de cornflakes, snij de sla in dunne reepjes en de komkommer en tomaten in blokjes.
  • Plaats een pan met een flinke laag olie op het vuur en laat de olie warm worden.
  • Zet drie bakjes klaar in de volgende volgorde:
    Één bakje gevuld met bloem, peper en zout.
    Één bakje gevuld met geklutste eieren.
    En één bakje gevuld met de verkruimelde cornflakes.
  • Rol de blokjes kipfilet, om de beurt, door de 3 bakjes.
  • Bak je krokante kip stukjes in de pan met olie en laat de kip uitlekken op een stuk keukenrol.
  • Vul de taco's met sla, tomaat en komkommer.
  • Plaats de stukjes kipfilet in de taco's
  • Voeg je favoriete saus toe.