De plek voor lekkere recepten, tapas planken & natuurlijk koolhydraat arme/beperkte recepten! ❤️

Suikervrije cupcakes met toffeeslagroom & een swirl van bosvruchten

Ohohoh.. wat ben ik toch blij met dit recept!! Zelf heb ik echt even een gat in de lucht gesprongen toen ik ze eindelijk had zoals ik ze wilde hebben en dat je de suiker niet mist vond ik het allerbelangrijkste. Gelukkig heb je tegenwoordig suikervervangers wat mij erg in de smaak valt, zelf heb ik suikervrije producten mogen testen van Steviala en ben ik daar zeer tevreden over! In het recept zelf heb ik de linkjes van de producten toegevoegd dat zodra je er op klikt je gelijk bij de ingrediënten uitkomt die ik gebruikt heb.

Ik zal je een korte uitleg geven wat er precies in de cupcakes zit, het zijn chocolade cupcakes van amandelmeel met een topping van fruit en slagroom met toffee smaak en met een swirl van blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Daar ga je al van watertanden dacht ik zo! Ook zijn ze ook nog is koolhydraat arm, dit gebakje staat echt in mijn top tien !

Suikervrije cupcakes met toffeeslagroom & een swirl van bosvruchten
Porties12 cupcakes
Kook Tijd1 uur
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC
  2. Zorg dat de roomboter & monchou op kamertemperatuur zijn en doe de monchou & roomboter in een schaal waar je het beslag in gaat maken.
  3. Voeg hierbij een paar druppels Steviala toffee-caramel druppels aan toe en mix de ingrediënten met een mixer, voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag.
  4. Voeg hierbij het amandelmeel toe samen met de bakpoeder, snufje kaneel & een snufje zout.
  5. Mix het beslag met een mixer tot een glad beslag en voeg naar smaak nog wat toffee-caramel druppels toe. TIP: Zoetstoffen verliezen een deel van hun zoetheid met bakken dus zorg ervoor dat het aardig zoet is.
  6. Pak een muffinvorm en bestrijk deze met kokosolie en verdeel het beslag over 12 muffinsvormpjes.
  7. Bak de cupcakes af in 15 min.
  8. Nu beginnen we ondertussen het sausje te maken die je erbij kan eten ook wel de 'swirl'genoemd. Als eerst haal je een paar frambozen uit het zomerfruit en doe je de rest van het zomerfruit in een schaaltje.
  9. Voeg hierbij een heel klein beetje slagroom toe.
  10. Maal met een mixer de bosvruchten fijn totdat het een sausje is en zet dit aan de kant.
  11. Mix de slagroom tot een dikke massa en voeg hierbij de toffee-caramel druppels toe naar smaak en zet dit aan de kant.
  12. Snij de aardbeien in 2en.
  13. Zodra de cupcakes klaar zijn zet je deze aan de kant totdat ze koud zijn.
  14. Zodra ze koud zijn haal je een klein stukje van de bovenkant af met een mes zodat de bolling van het cakeje eraf is.
  15. Maak een klein gaatje in het midden van de cake en voeg hierin de bosvruchten saus toe naar smaak.
  16. Verdeel het slagroom over de cakejes en maak het af met een stukje aardbei & framboos.
  17. Als laatste doe je de Steviala poedersuiker over het geheel heen strooien.
  18. Nu zijn je cupcakes klaar! ik zou zeggen geniet ervan!

 ”eetsmakelijk!”

Vergeet niet een foto te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #togoodtobefood !
Het lijkt mij namelijk super leuk om te zien hoe je maaltijd eruit ziet en natuurlijk of dat het je net zo gesmaakt heeft als bij mij

 

klik op de vind ik leuk button zodat je altijd & overal mijn recepten kan volgen!
error

1 thought on “Suikervrije cupcakes met toffeeslagroom & een swirl van bosvruchten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *