De plek voor lekkere recepten, tapas planken & natuurlijk koolhydraat arme/beperkte recepten! ❤️

Solero cheesecake

Hmmm.. kleine cheesecakes, ik hou ervan! ❤️ 🍰Je kan eindeloos variëren met cheesecake recepten. Zo kwam ik op dit recept van een solero cheesecake. 💡Toen ik het recept ging maken, was de planning om een cheesecake met passievrucht te maken. Toen ik een hap nam van het beslag, was ik helemaal happy! Het smaakt exact naar solero!! 😍 We hebben er gelijk een dubbele portie van gemaakt om uit te proberen. Ik kan je vertellen, hij is heel goed in de smaak gevallen. 💓

Je kan een basis recept gebruiken, waarbij je bijvoorbeeld fruit toevoegt. Vaak lijkt de structuur van het cheesecake beslag vrij dun, maar het komt het helemaal goed zodra de cheesecake de oven in gaat. Het is altijd weer een verassing als je de oven open trekt! Ze zijn namelijk zo leuk en schattig, vooral om uit te delen aan mensen die je lief hebt. De decoratie kan je eindeloos mee variëren. Ik heb gekozen voor een beetje extra passievrucht bovenop met bramen, bessen en eetbare bloemen.

Ook heb ik van dit recept een koolhydraat beperkte versie. Dat recept is gemaakt met bosvruchten i.p.v. passievrucht. Het recept heeft een andere ingrediënten lijst. Beiden vind ik super lekker! 😍💓

Gang Dessert
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 2 uur

Ingrediënten

Cheesecake

  • 200 gram roomkaas
  • 180 gram griekse yoghurt
  • 4 blokjes bevroren passievrucht of één passievrucht Bevroren passievrucht gekocht de ah.
  • 25 gram vanillesuiker
  • 45 gram suiker
  • 2 1/2 eieren
  • 70 gram ongezouten boter

Taartbodem

  • 20 gram vanille suiker
  • 60 gram suiker
  • 160 gram boter
  • 225 gram bloem
  • 1/2 ei
  • 1/2 theelepel zout

Instructies

Taartbodem

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Voeg alle ingredienten samen in een kom en kneed tot een mooi deeg.

  3. Vet de bakblikken in.

  4. Verdeel het deeg in bolletjes van 6 st. voor kleine taartjes en druk deze plat. Bij een groot taartblik, rol je het deeg uit en verdeel je het over de taartbodem.

  5. Bak het deeg blind voor 15 min bij kleine taartjes en 30 min bij een grote taart. Gebruik hierbij een blinde bakvulling, zoals rijst.

  6. Laat de taartbodem(s) afkoelen.

Cheesecake

  1. Voeg alle ingredienten samen en mix het beslag.

  2. Vul de taartbodem(s) met het beslag en plaats deze in de oven. Bij kleine taartbodems gaan de cheesecakes voor 20-25 min de oven. Bij een grootte taartbodem, 30-35 min. Beide op 180°C.

Toppings

  1. De topping die ik gebruikt heb, zijn eetbare bloemen met bosvruchten en een beetje passievrucht voor een extra zuurtje. Je kan varieren met bijvoorbeeld aardbeien, kiwis, chocola of andere vruchten.

klik op de vind ik leuk button zodat je altijd & overal mijn recepten kan volgen!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *