De plek voor lekkere recepten, tapas planken & natuurlijk koolhydraat arme/beperkte recepten! ❤️

Bosvruchten cheesecake

Dit recept ben ik super trots op 😍! De smaak voldoet aan al je verwachtingen als je denkt aan een lekkere, smeuige cheesecake 🍰. Het was even zoeken voordat ik de perfecte smaak combo had gevonden. Ik vind het belangrijk, dat het recept wat ik uiteindelijk plaats, een recept is wat je nog veel vaker gaat maken! Het is een eenvoudig recept. Zonder teveel stappen. Met deze zomerse dagen wil je niet al te lang in een warme keuken staan, maar natuurlijk wel in het zonnetje zitten met een lekker gebakje ☀️. Belangrijk om te weten is dat het cheesecake mengsel vrij dun is. Dit komt helemaal goed zodra de taartjes de oven in gaan. Enjoy!❤️

Afdrukken

Koolhydraat beperkte bosvruchten cheesecake

Gang Appetizer, Nagerecht, Tussendoortje
Trefwoord bosvruchten, bosvruchten cheesecake, cheesecake, koolhydraat beperkt
Bereidingstijd 1 uur
Porties 8

Ingrediënten

Taartbodem

  • 400 gram Steviala amandelmeel
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 4 theelepels vanille extract

Bosvruchten cheesecake

  • 350 milliliter Roomkaas
  • 2 theelepels Vanille extract
  • 30 gram Amandelmeel
  • 240 ml Kokosmelk yoghurt Indien je dit niet kan vinden in de supermarkt, kan je ook normale yoghurt gebruiken.
  • 125 gram Blauwe bessen & aardbeien
  • 70 gram Steviala Ery-Bronze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° C

Taartbodem

  • Voeg alle ingrediënten samen voor de taartbodem en kneed het tot een bal.
  • Verdeel het deeg over 8 stukken of gebruik een grote taartbodem van Ø 30 cm.
  • Bak de taartbodem blind voor ongeveer 10 á 15 min en laat deze afkoelen.

Cheesecake

  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom voor de cheesecake.
  • Spatel voorzichtig door het mengsel met een garde. Gebruik geen mixer, vanwege dat de structuur verloren kan gaan en het mengsel té vloeibaar wordt. Het mengsel is, voordat het gebakken wordt, van zichzelf al vloeibaar. Hou hier rekening mee.
  • Verdeel het cheesecake mengsel over de taartbodem(s) en bak de bosvruchten cheesecake voor ongeveer 30 min in de oven. Zorg ervoor, tijdens het bakken, dat de deur van de oven gesloten blijft.

Tips – Om te voorkomen dat er barsten in de cheesecake komen, kan je een waterbad in de oven plaatsen onder de bakplaat. De stoom in de oven zal er voor zorgen dat je cheesecake geen barsten krijgt!

– Ter decoratie heb ik eetbare bloemen gebruikt uit mijn moestuin. Deze zijn verkrijgbaar bij elk tuincentrum. 🌺

Dit recept ben ik super trots op! De smaak voldoet aan al je verwachtingen als je denkt aan een lekkere, smeuige cheesecake. Het was even zoeken voordat ik de perfecte smaak combo had gevonden. Het is een eenvoudig recept. Zonder teveel stappen. Met deze zomerse dagen wil je niet al te lang in een warme keuken staan, maar natuurlijk wel in het zonnetje zitten met een lekker gebakje.

klik op de vind ik leuk button zodat je altijd & overal mijn recepten kan volgen!
error

1 thought on “Bosvruchten cheesecake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *