Kerstmis recepten & tafeldecoratie

It's almost christmas!

Het is weer het tijd van het jaar, finally! Daarom, voor kerst een aantal favorietjes op een rij. Deze maand ga ik elke week een lekker gerecht uitbrengen voor de aankomende feestdagen. Ook laat ik je zien hoe ik mijn tafel ga decoreren deze kerstdagen en laat ik je gerechten zien die ik eerder gemaakt heb. Elke week wordt deze pagina aangevuld met nieuwe recepten en ideeรซn. Zodat jij, zonder enig veel moeite, je goed voor kan bereidenย  op een leuk avondje kokkerellen en borrelen. Alle recepten uit dit blog staan op de website, enjoy! Klik op de bijvoegde links om op de juiste pagina te komen.

''Let's make it a good to be food christmas!''

Tafels decoreren

Kerst decoratie kan vrij simpel zijn. Je kan bijvoorbeeld dennentakken in het bos verzamelen, waar je een klein beetje nep sneeuw op doet. En bijvoorbeeld een mooi stukje stof (wat je gekregen hebt van je oma of gevonden op de lapjesmarkt) verwerken als mooie strikย  voor op het bord zodat je een echte persoonlijke finishing touch creรซert! Naambordjes met een klein ingepakt kadootje ernaast, doen het ook altijd goed.

Surf & turf met ponzu-mayo

De Surf & turf. Gemaakt met hertenbiefstuk, verse tonijn en biologische garnalen. Je kan het recept voor de rest aanpassen naar eigen smaak. Voor mij is dit de ultieme guilty pleasure. Het is makkelijk en snel te bereiden tijdens een kerstdiner. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte ondergrond, zodat het gerecht eruit knalt! Dit is het eerste nieuwe receptje voor mijn kerstdiner 2019.

tapasplanken

Wil je echt spectaculair beginnen met je kerst avond? Begin met een hapjes plank! Hapjes planken zijn super makkelijk te creรซren. Het vergt relatief weinig tijd en je kan alles toevoegen wat je zelf lekker vindt. Let vooral op de kleuren combinaties. Rood naast rood valt niet op. Maar afwisselende kleuren wel. Voor kerst kan je bijvoorbeeld cranberry’s toevoegen bij de kazen, of zelf jam wecken.ย  Wecken in het algemeen ga ik binnenkort een artikel over schrijven. Ook staat er een pagina op de site met verschillende tapasplanken. Klink op de link onder het filmpje.

kerst decoratie

Hou je decoratie vrij simpel. Zo blijft het overzichtelijk en zien mensen de persoonlijke details. Kies 2 kleuren die dicht bij elkaar liggen en waarmee je zeker weet dat je aan de slag kunt. Spuitbussen zijn altijd heel handig! als je bijvoorbeeld een vaasje koopt, kan je het vaasje gemakkelijk spuiten om zรณ net dat extra detailtje weg te geven.

Deze klassieker is echt een aanrader op elke kersttafel. Zelf vind ik het echt een cozy weather gerechtje, waarbij je een rode glas wijn naast het koken hebt staan. Die je ondertussen gebruikt voor het gerecht. Heerlijke winterse smaken met een extra touch allรก togoodtobefood!

boeuf bourguignon

Herten tataki

Tataki is een gerecht wat ik erg kan waarderen. Het is best een simpel gerecht om te maken, maar heeft een unieke smaak door de knoflookchips en de Japanse saus die toegevoegd word op het eind van het gerecht. Je kan het zien als een soort van Japanse carpaccio. Tataki is er in heel veel soorten en maten. De populairste Tataki is toch wel die van verse tonijn. Ik moet je zeggen dat deze tataki toch echt wรฉl veel meer smaak heeft, dan heb ik het alleen al over het vlees op zich! Alle tatakis zijn van binnen rauw en aan de buitenkant geschroeid. Je kan dit gerecht maken met elke soort ‘biefstuk’ naar smaak. Daardoor is het een heel toegankelijk gerecht.

Kandelaars

Het spuiten van vaasjes waar ik net over sprak, kan bijvoorbeeld ook met kandelaars (Er zijn ook gouden en zilveren spuitbussen.). Spreid de dennentakken tussen de kandelaars en voilรก! Misschien heb je nog een aantal kleine kerstballen over van je kerstboom. Voeg deze toe tussen de dennentakken en creรซer zo een prachtig gedekte tafel. Letterlijk, zonder enige moeite.

Starters & toetjes

Fleurige toetjes en tapas planken. Bij elke tafel passen deze recepten. Dankzij de kleur combinaties en makkelijke ingrediรซnten heb je een super chic gerechtje. Om het jezelf nog makkelijker te maken, gebruik je gewoon de bevroren pakjes bosvruchten uit de supermarkt. Dit zijn ook nog eens koolhydraat beperkte recepten! Op de pagina ”Hapjes planken” vindt je de verschillende stijlen tapas planken en hier vindt je de desserts.